Vecka 52 - sista veckan!

Upplagd av Linda
Ja, alltså alla vet ju att det är sista vecka nu! Tänk att det redan har gått ett helt år sedan jag började med vecka 1. Jag har inte fotat så mycket i veckan men jag har haft annat att göra. Vi har firat jul och jag har fått så himla fina julklappar. Fick en så himla fin klänning som jag velat köpa länge, men den har varit för dyr. Så jag blev jätteglad när jag öppnade paketet och såg att det var den. Ska ha den på nyårsafton så ni får se bilder efter det! Av Fredrik fick jag en jättebra datorväska till min nya dator och så fick jag en parfym som jag inte kan känna lukten av för att jag fortfarande är förkyld. Igår var familjen hemma hos min moster och kusiner. Vi åt hemmalagad pizza till lunch och lekte med pappersflygplan. När vi åkte hem var himlen jättefin och detta får avsluta 2013 och veckans bild.
Jag vill ha ett projekt till nästa år också men jag kan inte komma på något att göra som inte är allt för stort. Vi får se vad som händer. Fortsätta blogga vill jag i alla fall!
Jag hoppas att 2014 blir bra, jag vill göra så mycket saker som jag inte gjort tidigare och mest av allt vill jag jobba. Jag vill flytta hemifrån och resa och fortsätta fotografera. Det ska bli spännande att se vad jag skriver om ett år. Tänkte kanske skriva en liten summering av 2013 men jag gör inga långa inlägg där jag visar och berättar om allt. Tycker att det är lite jobbigt att läsa när man redan följt en blogg hela året. Vill ni se vad jag har gjort under 2013 har jag ett väldigt bra arkiv till höger på bloggen. Där kan ni klicka er bakåt och läsa om allt.
Nu ska jag fortsätta fixa och trixa med min nya dator. Har fortfarande inte lagt in dokument och bilder och saker som ska in i photoshop och andra saker. Det är mycket att pilla med för att få datorn som jag vill ha den! Men jag är så otroligt nöjd med den och den är perfekt.
Ha det så bra så kanske vi hörs i dagarna. Annars hörs vi nästa år. 2014 kommer bli bra, det bestämmer jag!

Dag 24 - en favoritbild

Upplagd av Linda
Och så var vi framme vid den sista bilden! På julafton och allt! Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken som är min favoritbild från året som gått. Hade jag haft mer tid hade jag gjort ett kollage med typ femtioelva bilder men jag har inte hunnit idag. Så därför blir det bara en bild och det blir den här som jag tog lite snabbt en dag i trädgården när jag inte fotat på hela veckan. Tänk att en så oplanerad bild kan bli så himla bra! Med detta säger jag god jul och trevliga mellandagar på er alla.

Dag 23 - en julig bild

Upplagd av Linda
Oj, jag har knappt några juliga bilder från i år. Var tvungen att gå ett varv i huset och fotografera lite juliga saker. Som sagt, det är inte mycket till vinter här i Malmö så jag har inte riktigt förstått att det redan är den 23 december. Det känns som att jag har glömt något, typ julklapp till någon. Men det blir nog bra ändå.

Vecka 51

Upplagd av Linda
Näst sista bilden! I veckan har jag passat brors barnen, fixat med julklappar, handlat lite saker till mig själv och det största av allt; JAG HAR KÖPT EN NY DATOR! Jag har köpt en alldeles ny och fin och snabb och jättebra Macbook Pro. Och ni kan aldrig gissa hur glad jag är. Alltså jag har tidigare haft en vit liten Macbook som för varje dag som gick blev segare och segare och jag orkade knappt använda den längre. Men nu kan jag göra allt jag vill utan att datorn överhettas eller laddar i 10 minuter. Jag är så lycklig! Det blev en fin (men herre jisses så dyr) julklapp till mig själv. Men det är inte den som är på bilden denna veckan. Bilden är nämligen från idag när jag, Fredrik, min lillebror + flickvän och min storebror var i Köpenhamn och åt middag på Hard Rock Café och sedan gick en sväng på Strøget! Det var väldigt mysigt!

Dag 22 - en varm bild

Upplagd av Linda
Här har vi en härligt varm bild från september när jag vaknade tidigt och fotograferade dimma!

Dag 21 - en kall bild

Upplagd av Linda
Jag tänker vinter, snö och en solig dag med krispigt kall luft. Men så är det inte i Malmö idag. Det är typ 5 grader och regn. Så en ny kall bild blir det inte. Det blir istället en från januari när det var just vinter, snö och en solig dag med krispigt kall luft.

Dag 20 - en ny bild

Upplagd av Linda
Jag hade tänkt att dagens bild skulle vara en helt färsk bild tagen idag. Men det är helt grått ute och jag har verkligen ingen lust att gå ut och här hemma hittade jag inget som var fint nog. Så det får bli en ny bild som är från den 7 december. Den är ju verkligen ny om man jämför med den gamla bilden jag visade igår! Här är fina Gizmo igen!

Dag 19 - en gammal bild

Upplagd av Linda
Här kommer en riktigt gammal bild! Den är från augusti 2009 och är en av de första makrobilderna jag tagit. Minns att jag var så himla nöjd med den och det är jag fortfarande, den består av så många minnen från när jag tog den och hur jag tog den och hur jag kände mig.

Dag 18 - en suddig bild

Upplagd av Linda
Funderade på var jag skulle hitta en suddig bild jag tagit och kom på att jag inte har så många. Eller jo, en del suddiga bilder finns det men inte sådana som är fint suddiga. Men så hittade jag den här bilden från oktober så då fick det bli den!

Dag 17 - en symmetrisk bild

Upplagd av Linda
Jag är inte så petig när jag fotograferar. Linjer och sånt kan man ju ofta räta upp i datorn och bara jag inte klipper viktiga saker i bilden så tänker jag inte så mycket på kompositionen. Det brukar bli bra ändå. Men när vi var utanför Louvre (ni vet där Mona-Lisa bor?) i Paris såg jag detta från ena vinkeln och då var jag bara tvungen att ta en bild på det eftersom det var så himla symmetriskt.

Dag 16 - en bild på mig själv

Upplagd av Linda
Ja, ni har ju sett bilder från detta tillfället redan men de är så fina och det är ju en bild på mig (och just denna bilden har jag inte visat innan!)!

Vecka 50

Upplagd av Fredrik
Oj oj oj! Redan vecka 50!? Det känns som om det var bara ett par veckor sedan som jag började med Veckans bild. Jisses vad tiden går fort. Här är i alla fall den nästnäst sista bilden. Fredrik och jag gick en liten runda på stan igår. I veckan har jag även pysslat, firat min lillebrors flickvän som fyllt 18 år, fixat med 24 Bilder projektet, fixat med julgranen och julpyntat lite på mitt rum.
Nu längtar jag efter vecka 51, förhoppningsvis kommer ett väldigt efterlängtat paket! Håll tummarna så berättar jag när jag har fått hem det!

Dag 15 - en bild på mitt rum

Upplagd av Linda
Alltså jag tycker inte om mitt rum så jäkla mycket just nu. Jag ska inte klaga; jag har en säng, en tv, lampor, ett skrivbord och lite hyllor. Men jag vill så himla gärna flytta hemifrån och bo med Fredrik så allt annat än det känns tråkigt. På grund av detta är mitt rum allt annat än städat och fint, så istället för att visa min röra så visar jag lite detaljbilder i ett kollage. De här detaljerna tycker jag i alla fall om!
Min bollljusslinga från Paris, fina foton på snöre, en gardin med rosor, ett hjärta i fönstret, mina nya granar, min fina panda och små moln. Och min fina jordglob så klart!

Dag 14 - en bild med blixt

Upplagd av Linda
Det är inte ofta jag fotograferar med blixt. Så det fanns inte så mycket bilder att välja mellan. Men det var inte så svårt. Denna bilden har jag visat tidigare men den är så jäkla cool att den är värd att visa igen! Läs om hur jag fotograferade bilden här!

Dag 13 - en bild på något jag pysslat

Upplagd av Linda
Oj hur skulle jag kunna välja ut en sak jag pysslat!? Det var svårt så jag gjorde ett litet kollage på sånt jag pysslat under året!
Jag har vikt papper, klistrat med kartor, gjort halsband och pysslat presenter till vänner och mycket mer. Har pysslat en del saker som jag inte har fotograferat (fy på mig!). Gjorde bland annat en liten julgran av papper och garn i veckan!

Dag 12 - en bild på något jag tycker om

Upplagd av Linda
Jag tycker om att pussas! Jag älskar det faktiskt. Mest tycker jag om att pussa på Fredrik men också på mina brorsbarn!

Dag 11 - en bild på någon jag tycker om

Upplagd av Linda
Jag tycker om Fredrik. Oj, vad mycket jag tycker om honom. Han är min allra bästa vän och jag skulle inte kunna leva utan honom.

Dag 10 - en bild på natten

Upplagd av Linda
Den här bilden tog jag på hotellet i Paris en sen kväll innan vi skulle sova.

Dag 9 - en bild på en skog

Upplagd av Linda
En skog från 1 maj!

Vecka 49

Upplagd av Linda
Det är väl ingen som missats stormen Sven som härjat i veckan. Här hemma klarade vi oss bra, även om det inte var kul när det blåste så fönsterrutorna skakade. Jag har mest gjort saker här hemma, lagt upp bilder i min nedräkning till julafton och igår hälsade Fredrik och jag på min bästa vän och hennes sambo. De flyttade ihop i september men jag har inte varit där än. Vi har båda haft dåligt med tid. Men nu fick vi äntligen se hur de bor och träffa deras supersöta kattunge, Gizmo! Han har en liten vit mustasch och vill mest vara nära och gosa.
Idag åkte Fredrik och jag till stallet med brorsbarnen för att titta på julshow. Det var mysigt!
Titta så söt Gizmo är!!!

Dag 8 - en bild på en stad

Upplagd av Linda
Jag känner att Paris måste få synas lite mer här. Det är ju trots allt den största och finaste staden jag besökt i år.

Dag 7 - en bild på ett djur

Upplagd av Linda
Jag har en dröm om att få se en panda på riktigt. I Paris fick jag se en röd panda och den var väldigt söt även om den inte var en riktig panda. Och på tal om Paris! Jag kom på att jag inte har visat alla bilder därifrån än, men vi får se när det blir av.

Dag 6 - en svartvit bild

Upplagd av Linda
Jag blev så himla nöjd med dessa bilder på mig själv så denna får bli bild nummer sex i min nedräkning!

Dag 5 - en rosa bild

Upplagd av Linda
De flesta av mina rosa bilder är på rosa blommor och speciellt körsbärsblommor, så därför passar det med en sån idag tycker jag.

Dag 4 - en lila bild

Upplagd av Linda
Min favoritfärg!!!

Dag 3 - en grön bild

Upplagd av Linda
Efter tre dagar inser jag att det kommer bli mycket bilder som redan visats på bloggen. Men vad gör det!? Jag väljer ju de finaste!

En enkel fläta

Upplagd av Linda
Fick ett ryck i förmiddags och tog lite självporträtt. Det var himla längesedan jag gjorde det och jag brukar inte bli så nöjd men idag blev jag väldigt nöjd! Här är en liten smygtitt på hur det blev.

Dag 2 - en gul bild

Upplagd av Linda
Gul är en svår färg! Hade inte så många att välja mellan idag heller så det fick bli den här fina humlan!

Dag 1 - en röd bild

Upplagd av Linda
Första dagen av 24 och det blir en röd bild! Tittade genom alla bilder från 2013 och jag hade inte många röda bilder att välja mellan.

En nedräkning till julafton - 24 Bilder

Upplagd av Linda
Häromdagen kom jag på en sak! Eller det var väl inte jag som kom på det egentligen, men det slog mig att jag ville göra det! Jag klickade in mig på Emily Dahls blogg och såg att hon tänkte ha en julkalender för tredje året i rad (tror jag). Jag kände att hennes version av julkalendern inte passade mig så jag ändrade på den och kom på 24 olika rubriker som passar mig bättre. (men jag ville ändå länka till henne eftersom jag fick idén därifrån)
Min kalender har väl inget tema men man kan kalla det en fotokalender. Jag tänkte nämligen lägga upp en bild varje dag som passar dagens rubrik, kanske skriver jag en rad om bilden också men mest fokus ligger på rubrik och bild. Det kommer bli en blandning av både gamla och nya bilder som jag fotar speciellt till vissa rubriker när jag känner att jag har tid. 
Den som vill får gärna hänga på och låna listan av mig, jag kallar det hela 24 Bilder så om ni vill se alla mina inlägg så klicka på kategorin 24 Bilder.

Här är alla 24 rubriker!
1. en röd bild
2. en gul bild
3. en grön bild
4. en lila bild
5. en rosa bild
6. en svartvit bild
7. en bild på ett djur
8. en bild på en stad
9. en bild på en skog
10. en bild på natten
11. en bild på någon jag tycker om
12. en bild på något jag tycker om
13. en bild på något jag pysslat
14. en bild med blixt
15. en bild på mitt rum
16. en bild på mig själv
17. en symmetrisk bild
18. en suddig bild
19. en gammal bild
20. en ny bild
21. en kall bild
22. en varm bild
23. en julig bild
24. en favoritbild

Vecka 48

Upplagd av Linda
Jaja, blabla. Ännu en vecka har gått och här kommer veckans bild!
Snart, om några minuter, kommer ett lite roligare inlägg upp! :D
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt