Tentatisdag

Upplagd av Linda
Jaha, då har dagen kommit. Dagen som jag helst hade velat slippa. I alla fall en del av dagen.
Just nu sitter jag nämligen i skolan och väntar på att börja skriva en tenta. En tenta som jag redan gjort två gånger (fast då med andra frågor så klart). En tenta som jag inte klarat två gånger. Det är bara att göra det och hoppas att det jag har pluggat in i huvudet räcker.
När jag är klar med tentan blir jag hämtad på skolan av Fredrik och då ska vi på äventyr! Exakt vad det är säger jag inte! Ni får gissa lite så berättar jag om några dagar. Jag lovar att jag kommer ha mycket bilder att visa då! Ni kan ju hålla tummarna för mig nu och ett par timmar framåt.

(bilden är från juli förra året när jag var på semester i Blekinge med familjen och Fredrik)

Plugga, pausa, städa, pausa

Upplagd av Linda
Jag ska skriva en tenta på tisdag, så jag pluggar för att för en gång skull klara den! Det här är tredje gången jag försöker mig på just den här tentan. Det är verkligen inte kul. Så jag städar lite i mellan åt och äter lite och pausar lite.
Det känns lite som den där låten - Dansa, pausa, dansa, pausa. Fast här är det istället - plugga, pausa, städa, pausa.
Dessutom regnar det ute. Vilket gör att det känns lite lättare att sitta inne och göra tråkiga, men nödvändiga, saker. Idag är också sista dagen för Fredrik på hans sommarjobb! Woho säger jag! Vi hinner umgås och gosa och kramas en hel vecka innan jag börjar skolan, den 3 september. Det ska bli så mysigt att ha en hel vecka för oss själva. Vad vi ska hitta på då, det får ni se när veckan är över! Det blir en hemlighet tills dess.

Nu ska jag städa klart och sen sätta mig och plugga lite till. Jag har inte fotat på några dagar så jag lägger upp en bild som jag tog den 9 september förra året. Den passar in här eftersom det regnar idag!

Melissa Horn

Upplagd av Linda
I fredags startade Malmöfestivalen här i, som man hör på namnet, Malmö. Det är en vecka fullspäckad med allt möjligt roligt mitt i stan. Det bjuds på konserter, utställningar, tävlingar i olika sporter och det bästa är att allt är gratis. Japps, helt gratis!! Förutom maten all maten som finns att köpa där. Och som tidigare år är jag mest intresserad av konserterna, och i år jag har sett Linnea Henriksson och Melissa Horn. Fredrik och jag åkte till stan igår och gick en runda innan Melissa Horn skulle uppträda. Det är ganska kul att gå runt och titta på alla tusentals människor som också är i stan.
Fredrik hade sin lilla kamera med sig och tog lite gatufoto på människorna, medan jag mest gick och höll honom i handen. Vi tog inga bilder under konserten så istället visar jag fyra bilder från när vi såg Melissa på Malmöfestivalen för två år sedan. Den gången uppträdde hon på en mindre scen och vi hade den stora kameran med så det var lättare att fota henne.
Imorgon ska vi se Timbuktu och jag ser jättemycket fram emot det!!! Nu ska jag fortsätta plugga till en tenta som jag har om en vecka. Trevlig kväll på er!

Jag räddade en fjäril

Upplagd av Linda

Ett annat land

Upplagd av Linda
I tisdags, den 14 augusti, åkte jag med Fredrik, hans mamma och hans lillasyster till Köpenhamn.
Vi gick omkring i sommarvärmen och tittade på allt fint.
Vi såg turister med fina parasoll.
Och hittade Fredriks alldeles egna gata.
Jag tycker att alla dörrar ska se ut så här. Då hade människor blivit gladare tror jag.
Överallt fanns det små fina hus.
Jag hade en ny klänning som jag aldrig använt förr. Den är färgglad.
Vi åt jättegod (men lite suddig) glass!
När vi hade gått i flera timmar och ätit god mat och glass var vi väldigt trötta och tog tåget hem igen.
Det var en alldeles lagom utflykt till ett annat land som ligger 30 minuter bort. Det är fint att kunna åka utomlands över dagen.

Fotosidan skrev om vår turistblogg

Upplagd av Linda
Några gånger har jag nog berättat om en annan blogg jag har tillsammans med Fredrik? Har jag inte det så läs vidare här!!! För två år sedan började vi fota oss själva på olika ställen. Vi tyckte det var roligt och fortsatte och gjorde en blogg. Everyday Tourists heter den och ni hittar den HÄR! Vi lägger upp minst en bild i månaden, ibland fler.
Nu är det så att Fotosidan.se har skrivit en liten artikel, eller vad man vill kalla det, om vår blogg!!! Hur otroligt och fantastiskt roligt är inte det! Vi är överlyckliga och glada och andra ord som kan beskriva oss just nu! Artikeln finns på startsidan på Fotosidan men ni kan även hitta den här via direktlänken!!

Så under tiden som ni läser artikeln och tittar på bilderna så ska jag fixa till bilder från ytterligare två utflykter! Jag har varit i soliga Köpenhamn och ännu soligare Helsingborg! Så ni får stå ut med ännu fler utflyktsbilder under dagarna som kommer.

Söndagen

Upplagd av Linda
Fredrik och jag följde med mamma och pappa till en loppis som visade sig vara jättetråkig och liten. Suck sa vi och körde vidare.
Vi körde förbi jättefina åkrar och ängar och fält.
Vi körde till ett ställe som heter Hallongården. Där kan man köpa saft, sylt, färska bär och massa annat gott.
Mamma köpte rabarbersaft och färska hallon.
På deras gård har de två getter. Och gissa om Fredrik blev glad! Han älskar getter!!
Geten ville gosa och hoppade upp i Fredriks knä och knuffade omkull honom.
Vi tittade på deras hallonodlingar och gick sedan till bilen. Jag hittade en fyrklöver i ett av växthusen.
Och det här var min helg som var full av utflykter och många mysiga timmar. Idag är Fredrik ledig igen och vi ska kanske iväg en sväng idag igen. Vad det är får ni kanske se ikväll när vi kommer hem (om det blir något av det hela). Ha en bra dag och njut av solen (om ni har sol hos er). Själv kommer jag njuta jättemycket. 

Lördagen

Upplagd av Linda
Lördagen började väldigt lugnt med god frukost och inget stressande. När alla var klara satte vi oss i bilen och körde iväg. Och när jag säger vi menar jag: Fredriks familj, Fredrik och jag. Första stoppet var Sireköpinge.
Där fanns ett litet kafé med hästar på bakgården.
Vi satt inne för att slippa alla flugor ute. Där fanns det fina lampor i taket.
De hade väldigt goda kakor och alla var nöjda och glada.
Vi gick en runda i deras loppis-pryl-affär. Det här är en lampa.
De hade en discokula i taket.
Och fina fotografier på väggarna.
Sen blev det dags att köra vidare.
I bilen var jag glad.
Vi hamnade i Ramlösa brunnspark.
 Min Fredrik! ♥ ♥
Vi blev hungriga av att gå runt i parken, så vi körde till Helsingborg och åt god middag.
Innan vi for hemåt gick vi en sväng i Helsingborg i kvällssolen.
Efter många timmars promenerande var vi trötta i benen och satte oss i bilen och åkte hem. Det var en bra lördag och imorgon kommer ett litet inlägg om hur min söndag såg ut.
Åh, jag älskar när det händer mycket och jag har mycket att visa för er. Men jag håller på lite bilder så att det inte tar slut allt för snabbt.

Fredagen

Upplagd av Linda
I fredags cyklade jag ner till stranden i Malmö för att träffa min kompis Caroline. Hon skulle dit och fota hästar och frågade om jag ville hålla henne sällskap. Jag förstod inte ett dugg av dressyren men det var roligt att titta på ryttarna och deras roliga kläder och hattar. Hästarna var ganska fina och det var roligt att träffa Caroline, så jag hade det bra trots att jag inte förstod något av tävlingen.
Detta är inga typiska Linda-bilder, men jag fotar ju inte sånt här så ofta.
I nästa inlägg kommer bilder från dag två av mina tre dagar av små utflykter, så kom tillbaka hit lite senare idag!!!

Tre dagar

Upplagd av Linda
Äntligen har jag bilder att visa och saker att berätta! Hela helgen har varit full av små och stora utflykter. Jag har bland annat tittat på hästar, åkt på fina landsvägar, promenerat i Helsingborg med kvällssolen i ögonen, klappat getter och haft det jättemysigt. Jag har massvis med bilder att visa, men nu ska jag ta det lungt och njuta av kvällen.
Det här fina trafikljuset hittade jag på en liten gata i Limhamn när jag cyklade till Fredrik jobb i fredags.

Ojsan hoppsan

Upplagd av Linda
Här har det minsann inte hänt mycket de senaste dagarna. Och det finns nog egentligen ingen speciell anledning till det. Jag har inte haft något att berätta och inte heller några nya bilder att visa. Istället för att uppdatera här så har jag träffat Nicole igen och kört några rundor kring havet med henne. Jag har snickrat ihop en ny välkommen till vårt hus-skylt att sätta vid grinden, den kan jag visa när pappa har spikat upp den. Och så har jag kramat Fredrik jättemycket. Han har varit ledig i två dagar, så vi har mest bara varit och spelat tv-spel. Han är ledig hela helgen också så vi ska (förhoppningsvis) på en mysig utflykt eller två och då kommer jag ha fina bilder att visa!
Tills dess säger nyckelpigan och jag god natt och kram!

Vid havet

Upplagd av Linda
Klockan 20.00 följde jag med mina bröder ner till hamnen i Limhamn. De skulle bada, jag skulle bara titta på. Jag tog med kameran och tog ett par bilder på solen som var på väg ner bland molnen. Så här får ni en halvtråkig bild på solnedgången vid havet.
Jag är helt slut efter en hel dag med mina brorsbarn. Som vi har busat och lekt idag! Så nu tänker jag titta på tv tills jag somnar.

Första dagen i augusti

Upplagd av Linda
Bilden som jag la upp igår tog jag på en liten promenad tillsammans med Fredrik. Vi gick ut en runda efter maten på kvällen.
Det var lite sol och lagom varmt, men vi behövde ändå ha jackor på oss. Nu är det en ny månad och jag hoppas att augusti bjuder på något skoj! Här är i alla fall lite fler bilder från igår kväll. Titta och njut, nu ska jag hitta på något med mamma!
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt