Efterlängtat

Upplagd av Fredrik
Igår var det sol! Hela dagen var det sol och blå himmel! Jag och Fredrik var lediga så vi åkte till stan och shoppade lite men gick mest och myste i solen och fotograferade lite! Det var sååååå mysigt. I Pildammsparken hittade vi blommor! Som jag har längtat efter att fota fina blommor i vårsolen! Nu får det gärna bli vår på riktigt.

En lysande vän

Upplagd av Linda
Carolina fick inte bara te av mig. Hon fick också en annan liten sak jag pysslat ihop. För ett tag sedan hittade jag detta och jag var ju tvungen att testa! Jag hittade en gammal glödlampa och började ta isär den. Trodde jag. Det var inte lätt. Pappa fick hjälpa mig och vi stod i garaget med diverse borrar och skruvmejslar och andra saker för att få loss allt som inte skulle vara kvar. Allt detta samtidigt som vi försökte att inte ta sönder glödlampan. Det gick till slut.
Sedan sågade pappa till en träbit som jag slipade lite och målade. Klippte ut en liten lapp och skrev på den och limmade på innan jag lackade hela träbiten. Jag lindade rött garn på ståltråd och formade ett hjärta och limmade fast allt på träbiten.
Jag tror inte att jag kommer göra om detta inom snar framtid. Det var för mycket jobb med att ta isär glödlampan. Så Carolina blir nog den enda som har en sån glödlampa. Men vem vet, jag kanske ändrar mig och ger mig in på att göra en till någon gång.

DIY Egna tepåsar

Upplagd av Linda
Min kompis Carolina fyllde 20 år i lördags. Hon gillar te. Så jag tänkte ge henne te, men ville inte köpa färdig-packat te på ICA och att ge henne en påse med lös-te var inte heller så lockande. Jag letade lite på pinterest och hittade lite inspiration och bestämde mig för att göra egna tepåsar och hänga små hjärtan på snöret. Gick och köpte te och tomma påsar och satte mig och sydde och klippte hjärtan och pysslade ihop allt. Här kommer en liten beskrivning på hur jag gjorde om någon vill veta.
Det du behöver är lös-te, tomma tepåsar, lite snöre, papper, lim och symaskin eller höftapparat.
Jag köpte mitt te och de tomma påsarna på Five o' clock i Malmö. Det var inte så värst dyrt och man får många påsar och teet räcker till många påsar!
Mät upp så mycket te som ska vara i en påse. Jag frågade i butiken och de sa att man skulle ha en halv sån här te-behållare och det blev lagom i mina påsar och gav lagom med smak på teet.
Häll försiktigt ner teet i påsen.
Skaka ner det i botten.
Vik ner locket på påsen och klipp till en bit snöre. Jag tog bomulls-snöre och knöt en knut på änden för att den skulle stanna kvar när jag sydde. Sedan sydde jag med raksöm på symaskinen för att stänga påsen och fästa snöret.
Jag vet inte om sömmen syns så bra men det är ingen rymdforskning. Bara att sy rakt över så att påsen stängs.
Sedan klippte jag två likadana hjärtan i papper och limmade ihop dem med snöret i mellan.
Sedan behövde jag något att förvara påsarna i, så jag köpte en fin burk för 10 kronor! Den var så fin att jag köpte en likadan till mig själv!
Där la jag alla påsarna i någon fin formation. Jag bytte det vita pappret till rosa istället för att det var finare.
Jag skrev en liten sak på varje hjärta också. Så att Carolina har något fint att läsa varje gång hon dricker te!
Hon blev superglad och tyckte att teet smakade väldigt gott! Jag är också väldigt nöjd med mitt pyssel och tycker absolut att det var värt allt arbetet när jag fick ge bort något som jag gjort själv och som Carolina verkligen gillade. Detta är även en superbra idé att göra och lägga 2-3 påsar i ett kuvert och skicka till någon man tycker om. Det väger nästan ingenting och det blir garanterat uppskattat!

Vecka 8

Upplagd av Linda
Hej hej! Det var ett tag sedan. Jag har inte glömt bloggen, jag har bara inte kunnat visa det jag har gjort i veckan! För visst har jag gjort saker! Jag har pysslat en hel del. Men allt det jag gjorde skulle bli en present till min kompis som fyllde 20 år igår. Hon hade fest och jag och Fredrik var bjudna och det var trevligt och roligt!
Men nu när hon har fått presenterna så kan jag äntligen visa allt.
Veckans bild blir därför en liten förhandsvisning på vad jag har hittat på. Jag fixade lite saker med te som luktade så otroligt gott! Jag gjorde en kopp till mig och smakade men jag är ingen stor tedrickare, Jag får väl smaka mig fram till ett gott te!
Denna vecka ska inte bli så tom. Det ska jag se till att fixa!

Vecka 7

Upplagd av Linda
Då var ännu en vecka slut. Jag tycker att veckorna springer förbi. Ena dagen är det måndag sen helt plötsligt sitter man på söndagskvällen och undrar vart veckan tog vägen. Så är det nu. Jag försöker kommer ihåg vad jag har gjort. Mest har jag nog gjort ingenting. Jag och Fredrik myste på alla hjärtans dag och jag fick en jättefin mugg av honom. Igår var vi på kalas hos min kusin som fyllde 20 år och idag har vi gjort ett fotoalbum med bilder från 2012. Har gett riktiga fotoalbum till mamma och pappa i julklapp i 3 år nu. Det är mycket uppskattat!
Här kommer i alla fall en bild på fina tulpaner. Jag tycker att vi startar lite försiktigt med vårkänslorna här på bloggen!

Rosa sidenblommor

Upplagd av Linda

En gräddfärgad hyacint

Upplagd av Linda
Tänk att det snöar idag igen. Jag trodde att det var slut på snö. Men nu är det vitt överallt igen. Det är fint. Jag gick en promenad till Emporia för att beställa en sak från Panduro Hobby till en sak jag har sytt. Det ska bli så kul att visa det för er sen! Jag har sytt och fixat på den saken länge och nu behövs bara det lilla från Panduro sen är den klar! Kan ge er en liten hint och säga att jag har sytt om en gammal jeansklänning till något annat!

Solen var framme en stund under min promenad och det snöade små flingor och blåste lite lätt. Men det var ganska skönt att komma ut en liten stund. I vårt uterum är det redan lite vår! Där står fina blommor som mamma och pappa fick i söndags på överraskningsfesten. Där står även en liten hyacint som levt sedan julen ungefär! Den är så här fin.

Vecka 6

Upplagd av Linda
Den här veckan har mest handlat om mina föräldrar. De friade ju 25 år som gifta i onsdags! Jag ville ge dem något men visste inte vad.
Så jag kom istället på att vi kunde överraska dem med lite fest! Jag frågade mina bröder om det var en bra idé och vi bestämde att det var det. Jag ringde till släktingar och frågade om de ville komma och det ville de gärna. De ville gärna hjälpa till också. Vi fixade och donade och bestämde saker i smyg och mina föräldrar hade ingen aning. I går åkte de till Helsingborg för att bo på hotell en natt. Och idag när de kom hem var huset fullt av släktingar och god mat och kakor! De blev så glada och rörda och överraskade!
Därför blev veckans bild från idag! För det var det största som hände denna veckan. Det är en bild på kakbordet. Jag och Fredrik gjorde pannacotta och chokladbollar och kakor och det var gott! Jag dekorerade med små vimplar jag gjorde tidigare i veckan.

Jag får inte glömma att jag såg Johan Glans i går! Han var superrolig och jag skrattade tills magen värkte och kinderna var ömma!
Hoppas hoppas att han spelar in showen och visar den på tv eller något!

Veckan som kommer är mysig med alla hjärtans dag och kalas för min kusin till helgen!

En kortlek full av hjärter

Upplagd av Linda
Denna terminen går jag i skolan på måndagar och torsdagar och då är det 13-17 som gäller. Den här årstiden gör att det fortfarande är mörkt när jag kommer hem så det finns inte mycket att fota då. Så jag sitter i sängen och pysslar med lite av varje. Men idag hittade jag lite ljus som blev små hjärtan. Snart är det alla hjärtans dag och fram till dess ska jag pyssla ihop lite presenter till personer jag tycker om.

Tjugofem år

Upplagd av Linda
Idag var det 25 år sedan mina föräldrar gifte sig. 25 år!!!
De är de bästa föräldrarna i världen och jag hoppas att de får vara tillsammans i ytterligare 25 år.

Vecka 5

Upplagd av Linda
Jag har bara fotat en dag denna veckan. Det var när jag fotade mitt nya halsband. Det blev många dåliga bilder. Jag såg mest knasig ut. Men en bild blev ganska bra. Den här.
Veckan har varit ganska tom och jag har tagit det lugnt och suckat över de dyra böckerna jag behöver köpa till skolan. Men igår överraskade Fredrik mig. Han hade bestämt att vi skulle gå på bio och se Berättelsen om Pi. Den var bra och det var så mysigt att han gjorde så för mig.
Veckan som kommer bjuder på det vanliga, lite skola och lite pyssel men också Johan Glans!
Mer om det när det närmar sig!

Vimplar i ett halsband

Upplagd av Linda
Jag använder inte många olika halsband. Jag har ett litet hjärthänge i silver med Fredriks namn på som hänger i en tunn silverkedja. Det är det jag alltid använder. Men jag har länge velat ha något lite annorlunda. Förra året såg jag ett halsband på Gina Tricot med små vimplar i olika färger. Jag blev genast lite kär i det men tyckte att det var lite dyrt och jag hade inte så mycket pengar just då. Då sa jag till mig själv att jag skulle hitta ett sätt att göra ett eget på.

Och det gjorde jag! Jag kom på ett sätt och vips så var det klart. Trianglarna är gjorda i krympplast sedan har jag limmat på glitter och till sist hängt det på en tunn metallkedja. Så enkelt var det!

 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt