Vecka 13

Upplagd av Linda
Jag har haft påsklov den här veckan. Fast egentligen har man inte lov på högskolan, man har bara tur om det råkar vara tomt på lektioner. Jag har i alla fall pysslat lite hemma och degat väldigt mycket i sängen. Fredrik har varit ledig fredag, lördag och idag söndag så vi har myst jättemycket och fotat! När han åkte hem från jobbet i torsdags lånade han med sig ett objektiv till mig. Det blev Canons 10-22 mm som är superkul att fota med! Det blir så vidvinkligt och roligt. Ni ska få se bilder från idag, fast imorgon.
Imorgon är Fredrik också ledig så då ska vi göra något kul, mer om det då!
Här är veckans bästa bild som är fotograferad idag! Jag blev så himla glad när jag hittade LILA krokusar som var fullt utslagna!
Våren är här bestämmer jag nu.

Visste ni detta?

Upplagd av Linda
* Jag lämnar alltid 1-2 centimeter av en banan. Kan inte äta sista biten. Vet inte varför.

* Är nog lite beroende av lypsyl. Har ett i varje jacka, varje väska, några hemma på rummet och några hos Fredrik.

* Jag tycker inte om när mitt hår är blött och hänger ner i nacken och på ryggen. Trots detta simmade jag i en simklubb i väldigt många år när jag var yngre och jag älskar fortfarande att simma.
*Jag är jätterädd att bussen jag åker med ska välta i en snäv sväng eller rondell. Det finns ett par ställen i stan där bussen svänger där jag blir sjukt rädd att den ska välta. Det värsta är att jag inte kan undvika att åka där eftersom det är på väg till skolan.

*Jag har åkt Flum Ride inomhus! Jo, det är helt sant! När jag och familjen var i USA sommaren 2007, besökte vi Mall of America, som är USAs största shoppingcenter. Det är verkligen superstort och de har karuseller mitt i byggnaden! Så jag och mina bröder åkte Flum Ride bara för att kunna säga att vi åkt det inomhus! Det var såååå coolt!
Här är en bild från Mall of America. Där borta till höger där ser det ut som små berg låg Flum Ride!

Idag för ett år sedan

Upplagd av Linda
Jag satt och kollade igenom gamla inlägg här på bloggen och hittade ett jag skrev för exakt ett år sedan. Då blommade några körsbärsträd och det var sol och varmt och jag cyklade till stan med Fredrik. Så är det ju INTE i år på den här dagen. Jag var även utan kamera, då min stackars Canon Eos 40D gått sönder några dagar tidigare. Tänk att det redan är ett år sedan! Tiden går så himla fort. Jag minns att jag var så otroligt ledsen över att min kamera gått sönder. Jag trodde inte att jag skulle bli så påverkad av det, men det var ju en stor del av min vardag och mitt liv som jag inte längre kunde göra. Jag kände mig lite tom då.
Men som tur var dröjde det bara en månad innan jag kunde köpa en ny kamera! Då kände jag mig hel igen!
Här är ett par bilder från förra året på körsbärsträd och dess fina blommor!

Årets första picknick

Upplagd av Linda
I lördags jobbade Fredrik till klockan 14. Då åkte han hem och hämtade bilen och sedan hämtade han mig. Jag hade med mig en liten väska med picknick och min kamera över axeln. Vi visste inte riktigt var vi ville köra, men vi styrde mot motorvägen och till slut hamnade vi i bokskogen i Torup. Vi började med att äta vår picknick som bestod av jättegoda baguetter jag hade gjort hemma. Och vi hade himla fin utsikt där vi satt på bänken i solen.
När vi hade ätit upp gick vi en liten runda. Vi hittade små djur.
Vi nöjt väldigt mycket av solen och den friska luften.
Jag böjde mig ner och hittade små små saker på marken. Åh vad jag har längtat efter att fotografera små små blommor och annat smått som kryper fram på våren.
Ljuset var såååå fint!
Snön glittrade så fint i solen och sen åkte vi hem och hade en lugn kväll med jättegod mat och glass!!!

Vecka 12

Upplagd av Linda
Denna veckan har jag inte gått i skolan. Jag har gjort ett jättefint halsband och varit på en liten utflykt med Fredrik (som ni får se mer av om några dagar). Och jag och Fredrik har sett klart alla säsonger av Lost! Det slutade lite märkligt och jag fattade inte så mycket på slutet. Så många frågor som finns kvar i mitt huvud alltså! Vill veta mer! MER!!!
I fredags fyllde min stora lilla brorson 6 år. Tiden går så fort, i september börjar han skolan!
Här är i alla fall en bild från igår när Fredrik och jag var på utflykt! En liten fjäder låg i snön och såg mjuk ut.

Ett litet fågelbo

Upplagd av Linda
Det är nog ingen som har missat stormen som enligt SMHI skulle komma idag. Här i Malmö är det ganska lugnt, det blåser en del och snöar just nu bara lite. I alla fall. Jag längtar massor till våren. Brukar inte vara den som klagar men det räcker med snö och kyla nu. Jag satt och slösurfade på Pinterest och hittade halsband som såg ut som små fågelbo. Och jag hade faktiskt allt material hemma redan. Sån himla tur!! Jag följde den här beskrivningen och det var inte svårt alls! Bara fantasin sätter gränser för hur fågelboet ska se ut. Jag tänkte nog göra ett till som är lite större, detta är ungefär lika stort som en enkrona. Hade tänkt ha det på mig i påsk. Det passar ju alldeles utmärkt då!

Vecka 11

Upplagd av Linda
Idag är jag trött. Jobbade hela fredagen och stod upp i typ 10 timmar i sträck och ca 7 timmar igår. Det tar på kroppen, men det var jättekul! Det fanns massa fina kameror och objektiv och annat kul att titta på! Så idag har jag och Fredrik tittat på Lost hela dagen, verkligen heeeela dagen. Vi såg typ 10 avsnitt på raken. Det var jättemysigt. Ni vet ju typ vad jag gjort under veckan så jag tänkte inte skriva mer nu. Behöver lägga mig tidigt, är fortfarande trött efter jobbet.

En snäcka

Upplagd av Linda
Idag ska jag jobba! Ja, faktiskt. Det är sant. En liten stund i alla fall. Jag ska till Scandinavian Photo, där Fredrik jobbar, för att hjälpa till att förbereda inför imorgon. Då ska butiken ha något de kallar EXPO. Det är som en minifotomässa med utställning, föreläsningar och företag som visar produkter. Så kom dit vettja! Det börjar imorgon och fortsätter på lördag så jag kommer vara där och jobba och ha kul.
Det ska bli spännande och jag ska jobba bättre än någonsin, (jag har dock inte jobbat så mycket så det finns inte mycket att jobba bättre än), men ändå!
För tillfället gör jag inte mycket mer än att tvätta lite och titta på mamma och pappa som bygger innertak i vårt uterum.
Ska väl göra mig klar och äta lunch innan det är dags att åka till jobbet.
Bilden är från växthusen igår och det är en liten kaktus som liknar en snäcka.

Växthusen

Upplagd av Linda
Idag packade jag kameran och busskortet och åkte till Lund. Där träffade jag bästa Emmy! Vi gick till Botaniska Trädgården och deras växthus för att fotografera lite blommor som det finns få av utomhus just nu! Vi hittade små ödlor där inne.
Och hängande blad.
Där fanns olika växthus med olika slags blommor. Här är en kaktus från kaktushuset.
Och ett citronträd från ett växthus med citroner och mandariner och kaffeträd och annat ätbart.
Vi hittade små lila blommor också.
Emmy testade sin kamera och jag lärde henne lite saker om den.
Sen fikade vi en stund och pratade mycket! Här är Emmys fika.
Sen åkte jag till Hyllie. Där snöade och blåste det jättemycket!
JÄTTEMYCKET!
Så jag åkte upp till bussen och åkte hem!

Vecka 10

Upplagd av Linda
Hej! Denna veckan har jag gjort lite av varje. Jag har firat min lillebror som fyllt 19 år. Jag har suttit på biblioteket med Elin ett par dagar och skrivit vårt arbete.
I fredags var Fredrik och jag iväg och såg Anders & Måns nya föreställning. Det var så roligt och tramsigt och typiskt dem och samtidigt så jäkla underbart. Vi skrattade tills tårarna rann ner för kinderna och vi knappt fick någon luft.
Igår och idag har vi pysslat lite. Jag hittade påskägg på vinden som vi målade och klistrade saker på. Här är det ena ägget jag dekorerade. Jag klistrade på tidningspapper och när det hade torkat målade jag ett hjärta med lim och hällde sedan glitter på det. Då blev det så här fint.
Veckan som kommer är ganska tom, förutom att jag ska jobba på Scandinavian Photo några dagar! De ska ha något de kallar EXPO.
Så kom dit och säg hej och titta på fina kameror och annat skoj!

Fri som en fågel

Upplagd av Linda
Hej! Idag sitter jag på biblioteket i skolan och pluggar med Elin från min klass. Vi ska vara duktiga och skriva ett arbete och jobba på jättebra och länge!
De här bilderna tog jag igår och de blev ganska fina. Ska försöka fota lite mer snart så jag har något annat att visa än blommor. Det kan ju bli lite tråkigt att se för mycket blommor. Fast. NÄ! Det kan det inte! För jag har inte sett blommor på länge. Nu är det vår och jag fotar blommor då så ni får stå ut. Fast jag hoppas att ni gillar det.

När han säger hej

Upplagd av Linda
Ibland när vi ligger och tittar på tv vänder han sig mot mig och säger hej. Bara för att han vill höra mig säga hej tillbaka.
Sen fnissar han och kramar mig. Då blir jag lite mer kär.

And it was called Yellow

Upplagd av Linda

Vecka 9

Upplagd av Linda
Vecka 9 har bjudit på lite av varje. Vissa dagar har varit underbara, andra dagar har varit lika tråkiga som skolan kan vara ibland. Jag har njutit av solen! Jag har bakat med mamma, haft kalas för min lillebror och så klart varit på konsert! Men det har ni redan fått läsa om. Veckan som kommer bjuder också på lite blandade saker. Vissa roliga, andra hemskt tråkiga.
Veckans bild tog jag häromdagen när solen sken i trädgården. Jag hittade en nyckelpiga som också njöt av solen!

'Cause I'm Mr Brightside

Upplagd av Linda
Igår upplevde jag något jag längtat efter i många år. Så många år att jag inte riktigt vet hur många. Kanske 8? Eller 9? Jag vet faktiskt inte. Men det gör inget. Jag och Fredrik började kvällen med att äta middag på Jensens Böffhus på Emporia. När vi var mätta gick vi ett par tio meter över gatan till Malmö Arena. Vi gick in och hängde av oss jackorna och hittade våra platser. Och sen väntade vi. Till slut började förbandet spela men de var inte så jättebra. Sen fick vi vänta lite till. Sen!! Helt plötsligt kom det ut någon på scenen!

Det var THE KILLERS!!! ÅH ALLTSÅ! Hela arenan jublade och de började med MR BRIGHTSIDE. Min absoluta favoritlåt! Jag fällde en liten tår och satt mest och gapade. Jag kunde inte fatta att de stod där några meter bort och sjöng. Det var magiskt. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Jag tyckte att konserten gick jättefort och de spelade de flesta av mina andra favoritlåtar. De hade glitterbomber och fyrverkerier och gnistregn och så snygg ljusshow! Jag tänker leva på denna kvällen länge.
Det finns få saker som kan mäta sig med detta just nu. 
(och eftersom jag inte hade någon kamera med mig på konserten tog jag bara lite bilder med mobilen som blev ganska dåliga. så här är en fin bild på Fredrik istället)

Första mars

Upplagd av Linda
En ny månad! Det var ingen dålig första dag i mars. Solen har varit framme hela dagen och jag har hört och sett fåglar i trädgården hela dagen! I förmiddags tog jag med mig kameran ut i trädgården. Jag hittade både snödroppar och två nyckelpigor.

Just nu längtar jag otroligt mycket till imorgon kväll. Jag och Fredrik ska gå och se THE KILLERS på Malmö Arena! ALLSTÅ FATTAR NI!? Jag ska se mitt absoluta favoritband imorgon! IMORGON! Jag har längtat så otroligt till den dagen då jag skulle få se dem. Och nu händer det äntligen. Kan knappt fatta det. Men i alla fall, nu ska jag försöka lugna ner mig lite och lyssna genom deras låtar och försöka föreställa mig hur det kommer bli.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt