Vecka 17

Upplagd av Linda
Jag har beställt pysselsaker, varit med killarna på drifting-kurs, köpt kuddar med mamma på en outlet, jobbat på Scandinavian Photo hela helgen och inventerat alla produkter. Hela gårdagen och halva idag gick åt till jobb. Det tog lång tid men vi blev klara och det blev fint i butiken! Det är ungefär så min vecka sett ut. Och där i mellan har jag väl gjort lite andra saker men det har jag glömt lite.
Veckans bild är som ni kan se från driftingen. Instruktören och hans kollega visade hur man driftar på riktigt och då såg det ut så här!

Dandelion

Upplagd av Linda
Medan himlen är alldeles grå där ute sitter jag och kollar på vårbilder från 2010. Jag hittade lite bilder jag tog på en maskrosfluffblomma. Redigerade om ett par stycken som jag tyckte var lite fina. Samtidigt blev jag väldigt sugen på att ta nya liknande bilder. Det är ju ändå 3 år sedan jag tog dessa och jag har lärt mig en del nytt sedan dess så de nya kan nog bli ännu snyggare!

Att drifta med en bil

Upplagd av Linda
Som jag berättade igår följde jag med mina bröder och Fredrik på en drifting-kurs.
Det var såååå häftigt att se killarna sladda och snurra omkring i små snabba bilar på en bana! De hade superkul och var helt galna när de hade kört. De ville bara ha mer mer mer! Jag stod vid sidan och fotograferade och filmade. Vi hade en jättebra dag och bra väder med en del sol och jag tror att jag brände mig lite på näsan. Men det var det värt!
Här är en bild på min lillebror som snurrade så att det rök!!!

Gröna blad och snabba bilar

Upplagd av Linda
Idag händer något spännande! Jag ska följa med när mina bröder och Fredrik ska drifta med coola bilar! De ska gå en kurs på några timmar där de får testa lite olika saker. Jag vet inte riktigt vad de ska göra men det blir nog kul ändå. Jag ska fotografera så gott jag kan, så vi får se om jag har lite coola bilder att visa sen.

Några timmar i Lund

Upplagd av Linda
I lördags åkte Fredrik och jag tåg till Lund. Vi gick till Botaniska Trädgården och träffade lite fotokompisar och fotograferade och snackade. Här är några av bilderna jag tog! Som vanligt blev det mest blommor ;)

Vecka 16

Upplagd av Linda
Förra veckan skrev jag att den tjocka vinterjackan inte skulle användas mer och härom dagen hängde jag upp den på vinden samtidigt som jag hämtade ner min fina vårjacka! Det har varit sol de flesta dagarna denna veckan och jag har passat på att fotografera blommor och njuta av solen. I fredags var jag ju som sagt på konsert (det var jäääääättebraaaaaa) och igår var vi i Lund och fotograferade blommor och träffade våra fotokompisar och sen var vi på kalas på kvällen.
Veckans bild är den finaste jag tagit på ett par månader (Fredrik tycker det är den finaste jag tagit någonsin. Han är så snäll ).
Den är i alla fall från när jag fotograferade på kyrkogården i stan i onsdags.

I wanna watch you smile, that makes my life worth while

Upplagd av Linda

Tankar om sömn och en konsert

Upplagd av Linda
Klockan är ganska mycket nu och jag borde egentligen stänga av datorn och försöka sova. Eftersom jag börjar 13.00 de få dagar jag är i skolan, somnar jag ofta ganska sent och sover lite för länge dagen efter. Borde försöka ändra på det och somna lite tidigare och därmed orka vakna tidigare. Men det kan vi ta en annan vecka för imorgon är det fredag och då kvittar det för jag är ledig!

Jag ska dessutom på konsert imorgon!! Jag och min bästa vän Emmy ska se Darin. Det känns väldigt spännande eftersom det var ca 6 år sedan vi såg honom senast. Han var vår stora idol under många år, men det har på senare år svalnat lite. Jag lyssnar fortfarande på en del av hans gamla låtar men är inget stort fan av hans nya cd, tyvärr. Men Emmy tyckte minsann att vi skulle se honom nu när han kommer till Malmö så jag fick en biljett av henne i julklapp! Så imorgon ska vi gå på restaurang och sen konsert! :D

Vårkänslor

Upplagd av Linda
I flera dagar har jag åkt förbi kyrkogården vid Gustav Adolfs torg med bussen och sett ett hav av blåa blommor.
Idag bestämde jag mig för att åka dit enbart för att fota allt det fina!
Jag började med att gå förbi det körsbärsträdet som brukar blomma först av alla i stan. Och äntligen blommar det! Det är visserligen bara ett par små blommor, men ändå! Det blommar!!!
Så här fina är blommorna!
Jag fortsatte in på kyrkogården och hittade blåa blommor.
Så här såg det ut! Helt magiskt vackert.
Jag satte mig ner och hittade en nyckelpiga på en blomma.
När jag hade fotat klart gick jag till Fredriks jobb och väntade en stund innan han slutade för dagen. Då gick vi tillbaka till kyrkogården för att Fredrik också ville fota fina blommor! Vi gick en runda där och myste och fotograferade lite till innan vi åkte hem.

Söndagsutflykt

Upplagd av Fredrik
Som jag berättade igår åkte jag och Fredrik iväg på en söndagsutflykt till Lomma. Där hittade vi en strand.
Vattnet var lågt och det låg stora snäckor på den delen av stranden som brukar vara under vatten.
Det var fantastiskt fint ljus och vi firade 35 månader igår. Nästan 3 år!!!
Vi tog en turistbild innan vi körde vidare och köpte glass och sen vidare hem.

Vecka 15

Upplagd av Fredrik
Under vecka 15 har jag varit på Gekås och handlat nya kläder och annat fint. Jag har också bokat en resa med Fredrik!! Vi åker om en månad och då får ni veta vart vi ska! Igår var vi på middagskalas för Fredriks mormor och idag åkte vi på en liten utflykt till en liten stad som heter Lomma. Där köpte vi årets första glass som vi sedan åt på en bänk vid havet. Det var lite blåsigt men soligt så det gjorde inget att vi frös lite. Jag visar mer bilder på det imorgon. Nu ska vi titta på tv och sedan sova för imorgon är det jobb och skola igen.

Apelsinstrumpbyxor

Upplagd av Linda
Hej hej! Ville bara titta in och säga hej så här på morgonkvisten. Idag är jag, mamma och två av mina kusiner i Ullared och shoppar på Gekås. Det är första gången för mina kusiner så det kommer bli spännande att se vad de tycker! Så jag tycker att vi hörs igen en dag när jag inte är och shoppar. Bye bye!

Hej då vintern!

Upplagd av Linda
Idag står det städning på schemat. Igen. Men denna gången är det inte mitt rum som ska städas. Det är huset som ska dammsugas som vanligt och min garderob ska rensas. Jag behöver sortera ut kläder som är slitna och sånt jag inte använder längre. Det kommer bli plats för lite nya kläder! Jag har sparat i några månader för att kunna köpa lite nytt inför våren.
Och eftersom jag har bestämt att det är vår nu tänkte jag sluta använda min röda vinterjacka. Det är dax att ta fram den lite tunnare jackan och förhoppningsvis kan jag plocka fram min riktiga vårjacka snart. Så här är en sista bild på en vinterklädd Linda för nu vinkar vi hej då till vintern för den här gången!

Vecka 14

Upplagd av Linda
Då har veckan 14 passerat och en ny månad har börjat! Jag har mest gjort det vanliga. Förutom i fredags då mamma och jag storstädade HELA mitt rum. Verkligen överallt. Det var jobbigt. Men nu kan jag se mitt golv och använda mitt skrivbord igen! Igår var jag på kalas hos mina små kusiner och vi åt smörgåstårta och byggde en tågbana.
Idag har jag och Fredrik varit på Dunkers kulturhus i Helsingborg tillsammans med hans föräldrar. Vi såg en utställning med Nick Brandts fotografier på elefanter och andra djur i Afrika. Alla borde åka och se utställningen. Där fanns så otroligt fina bilder och jag vill också åka till Afrika och se de vilda djuren innan de dör ut.
Här är en bild från när jag kröp omkring i en rabatt och fotade blommor!

Vardagsrutiner

Upplagd av Linda
Idag ska jag till skolan. Det är första gången på ett par veckor så det känns lite segt. Men vi ska läsa om nya ämnen inom kursen så det kanske blir lite intressant, vi får se. Det ska i alla fall blir skönt att få tillbaka lite vardagsrutiner. Är lättare att få vettiga saker gjorda då tycker jag. Nu måste jag göra mig klar och gå till bussen. Förhoppningsvis är det inte allt för kallt ute för jag tänkte faktiskt ha tunna strumpbyxor på mig! Jag har ju bestämt att det är vår och då är det dax att plocka undan termoleggingsen som jag haft på mig hela vintern. Ha en fin och förhoppningsvis solig dag!

Fjäderlätt

Upplagd av Linda

Dubbletter

Upplagd av Linda
Jag har fortfarande lite påsklov så jag har passat på att göra väldigt lite idag också. Men jag har duschat, köpt present till pappa som fyller år imorgon, fotograferat blommor och fotograferat min lillebror till hans student-inbjudningskort. För tillfället (och antagligen hela kvällen) sitter jag och säkerhetskopierar foton och annat viktigt till min externa hårddisk. Det var allt för längesen sist och det tar lång tid och är inte speciellt kul men det är ju otroligt nödvändigt. Så under tiden datorn och hårddisken jobbar på ska jag nog pyssla ihop något kul. Måste bara komma på vad!
Här är två fina fotografier jag tog innan idag.

Med solen i ögonen

Upplagd av Linda
Igår var det sol igen! Tänk att dagarna med sol bara blir fler och fler nu. Fredrik och jag och Fredriks mamma körde till en strand.
På stranden fanns det snö!
Och några meter bort hittade jag sand och vatten.
Jag plockade upp en liten snäcka som var lite rosa!
När jag skulle ta en bild på Fredrik kom det fyra hästar gåendes bakom honom.
Jag vill inte lämna tillbaka det här roliga objektivet!
Vi tog en turistbild också.
Sen körde vi några minuter till en annan strand som var täckt med snö. Sen körde vi hem.

En vidare vinkel

Upplagd av Linda
Igår var det sol och vår minsann! Fredrik och jag klädde på oss och gick ut. Jag busade lite med Fredrik när han fotade ankor. Det är så himla lätt att fotografera oss båda med ett sånt vidvinkligt objektiv som jag fick låna!
Vi gick till ett ställe med kolonistugor och typ gräsplättar och små dammar.
Jag hittade jättesmå lila blommor!
Och vita krokusar!!!
Jag såg ut så här. Man blir lite förvrängd i huvudet när man fotar med så mycket vidvinkel, men det är bara kul. Och så slipper jag sträcka ut armarna jättelångt bara för att få med mig själv!
Ett sånt objektiv står överst på min kamerautrustnings-önskelista.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt