Lite solljus gör stor skillnad

Upplagd av Linda
Jag vet att det blir många bilder på blommor, men det är mest det jag har fotat de senaste dagarna.
Och nu när jag är utan kamera (ja, jag ska sluta tjata om min kamera!) så tänkte jag passa på att ladda upp bilder jag inte har hunnit ladda upp tidigare. Så ni får helt enkelt stå ut! Och jag hoppas att det inte är allt för jobbigt att titta på fina blommor.
Dessa två bilder tog jag i stan igår. Vi hittade en gräsmatta full med krokusar och gula och blåa blommor!

Körsbärsrosa och molnvitt

Upplagd av Linda
Förra veckan när Fredrik och jag gick en liten runda i stan gick vi förbi ett körsbärsträd som står vid en busshållplats.
Då var det bara knoppar på grenarna och inga utslagna blommor! Jag knäppte en bild på några grenar mest för att jag var så glad att man kunde skymta lite rosa!
 Idag gick vi förbi samma träd och gissa vad! Hälften av alla knoppar hade slagit ut! Gissa om jag blev lycklig! Tyvärr hade jag ju inte min egen kamera med mig, men snäll som Fredrik är så lånade han ut sin kamera till mig! Så här kan ni se hur körbärsträdet såg ut idag!
Som ni ser var vädret väldigt härligt idag! Sol och nästan 15 grader varmt! Jag cyklade till stan för att möta Fredrik när jag slutade för dagen. Vi tittade på några kameror som jag är sugen på att köpa sendan gick vi en runda i stan och åt lunch.

När vi kom hem ringde jag till försäkringsbolaget och de var väldigt snälla och bestämde sig för att ge mig en liten slant för att kameran gått sönder! Det tackar jag väldigt mycket för! Nu är jag ytterligare ett par tusenlappar närmare en ny kamera!

Rosa, brunt och lite vitt också

Upplagd av Linda
Fredrik och jag var i stan igår och träffade ett gäng människor från en fotosida här på det så kallade internet. Vi var ca 10 stycken och vi hade väldigt trevligt när vi gick genom Malmö och fotograferade och pratade. Det var när jag skulle fotografera igår som jag upptäckte att min kamera var sönder. Så de enda bilderna jag har från gårdagen är dessa två (med Fredriks kamera). Vi hittade ett väldigt fint träd på kyrkogården vid Gustav Adolfs Torg. Jag tycker att de blev väldigt fina och snart blommar väl ännu fler fina träd.
Jag längtar speciellt efter körsbärsträden!

En solig våffeldag

Upplagd av Linda
Sommartiden börjar med en härligt solig och varm dag! Det är dessutom våffeldagen idag, om ni inte redan visste det. Här hemma har vi suttit i vårt varma och ljusa uterum och ätit jättegoda våfflor. Jag hade velat ta lite bilder för att visa er hur goda våfflorna var, men eftersom min kamera bestämde sig för att sluta fungera igår så gick det inte. Den är i och för sig inte helt död, men jag kan inte fotografera med den längre. Något är väldigt fel i det lilla kamerahuset. Jag hoppas verkligen att det går att fixa, annars blir jag superledsen. Jag har ju inte råd att köpa en helt ny kamera :(
Så jag tänkte be alla som läser detta att hålla tummarna för min lilla kamera, och hoppas att den blir bra igen.

Bilden nedan är från i onsdags när jag kröp omkring i en buske och fotade små, små blommor.

Nu blommar våren

Upplagd av Linda
I flera dagar har jag sett små, rosa blommor i buskarna mellan busshållplatsen och vårt hus.
Ingen av gångerna har jag haft kameran med mig. Så i onsdags när vi kom hem från fiskeutflykten tog jag kameran med mig och gick bort till blommorna. Solen lyste rakt på, men buskarna runt omkring gjorde att det blev mjuka skuggor och väldigt fint ljus.

Inte så mycket fisk

Upplagd av Linda
I onsdags berättade jag att vi åkte på en liten fiskeutflykt. Det var jag, mamma, pappa, Elias och Alma (mina brorsbarn). Det var första gången barnen skulle fiska med sin farfar och jag följde med för att fotografera och mysa i solen.
Barnen var intresserade i början och skulle kasta och veva in. De fick turas om eftersom vi bara hade ett fiskespö med oss, förutom metspöt som de inte var så intresserade av. Efter en ganska kort stund tappade barnen koncentrationen och tyckte att det var roligare att plocka pinnar och snäckskal, och inte minst äta den goda fikan vi hade med oss!
Vi fångade inga fiskar den här gången, men vi hade en mysig stund i solen och barnen kan nu säga att de har fiskat med farfar.

Metspö

Upplagd av Linda
Idag följde jag med mamma, pappa och mina två brorsbarn, Elias och Alma, och fiskade!
De små barnen hade aldrig fiskat med sin farfar och nu var det dax för premiären! Jag följde mest med för att fotografera och se på, jag fiskade inget. Jag fotograferade en hel del men bilderna får vänta en dag eller två innan jag har tid att fixa dem.

Mustascher till öronen

Upplagd av Linda
För ett par veckor sedan köpte jag lera och gjorde ett par mustascher. Tanken var att de skulle bli ett par örhänge. Nu har jag äntligen limmat fast stiftet på baksidan som gör att det blir ett par örhänge! De blev superfina och jag är sugen på att göra fler varianter av mustaschörhänge! Måste bara låta limmet torka helt innan jag kan använda dem, förhoppningsvis imorgon!!!

Fredrik och musslan

Upplagd av Fredrik
Fredrik och jag cyklade ner till stranden för att få lite frisk luft. Vi hittade en svan och ett krabbskal och en mussla och en fin sten.
Stenen fick följa med hem. Den ska bli pyssel sen.

Den fjortonde mars

Upplagd av Linda
Idag är det den 14 mars. 14 är vårt nummer.
Så idag gick vi till Kalkbrottet som ligger nära där vi bor. Det var väldigt fint i solnedgången.
Jag älskar Fredrik.
Titta HÄR om ni vill se något väldigt fint och sött och vackert och fint!

Gammalt blir nytt

Upplagd av Linda
Idag var jag på loppis med Fredrik och mamma. Där fanns mycket fina saker, speciellt glas och porslin. Men jag köpte inget sådant.
Istället köpte jag en vinylskiva! Jag tänkte nämligen prova att jag en skål.
Så jag letade efter tips och trix på hur man kunde göra, och sedan satte jag igång!

Det var så enkelt som att lägga in skivan i ugnen på 100 grader tills den börjar mjukna och böja lite på sig, för mig tog det typ 3-4 minuter. Jag tog då ut den ur ugnen och la den ovan på en metallskål som stod upp och ner.
Snabbt som bara den tryckte jag ner en lite större metallskål runt om vinylskivan och vips så formade den sig lite som en blomma!
Jag höll kvar metallskålen ovanpå i några minuter, innan jag tog av den och kollade hur vinylskålen hade blivit!
Jag är jättenöjd och tänker göra det fler gånger! Det är ju perfekt att ge bort som present till någon som gillar musik, eller till vem som helst! Skivorna går att köpa för inte många kronor på loppisar och gamla skivaffärer!

Drömfångaren och skira blommor

Upplagd av Linda
På promenaden i fredags hittade jag en drömfångare i ett träd på kyrkogården. I trädet hängde också små hjärtan och änglar i form av pärlor och annat fint, som någon har pysslat ihop till någon de håller kär men som inte längre finns.
I min grannes rabatt bor hundratals lila krokusar som varje solig dag sträcker sig mot solen för att samla på sig så mycket värme att de orkar växa sig stora och fina. För att sedan stå stolta i jorden ända fram till den dagen sommaren knackar på.

En stor lillebror

Upplagd av Linda
Idag fyller min lillebror Jesper 18 år! Han har dessutom gjort både teoriprovet och uppkörning idag! Och han klarade det!!!
Så nu har han tagit sitt körkort! Hurra för min bästa lillebror!!
Han fick en bukett av mamma, och den fotograferade jag!

Kalaspyssel

Upplagd av Linda
I lördags hade vi kalas för min lillebror! För att göra allt lite roligare hade vi ett tema med Malmö Redhawks för att han går på alla hemma matcher som MIF spelar! MIFs färger är rött, vitt och svart. Därför blev dukningen i de färgerna.
Jag hade klippt ut deras logga som vi satte på fötterna på alla glasen. Mamma hade dukar i temats färger!
Så de tre borden fick vars en färg på duken och alla fick röda servetter.

Tipset att klippa ut papper och ha runt om glasen hittade jag här på Helenas blogg!
Väldigt lätt att göra och det blir väldigt snyggt till dukningen!
(jag valde ju MIFs logga eftersom vårt tema var just MIF, men man kan klippa ut vilken form man vill i vilken färg man vill)
 Till tårtorna (kladdkaka och citron-och marängpaj) hade jag klippt ut små trianglar som blev två vimplar.
 På den långa står det JESPER och på den korta står det 18! Dessa satte vi i tårtorna och en av dem fick dessutom tre ljus.

Andra dagen i mars

Upplagd av Linda
Igår var Fredrik och jag ute på en liten vårpromenad. Solen sken jättemycket och jag lämnade den tjocka dunjackan hemma,
för att istället använda min lite tunnare vinterkappa. Vi gick förbi krokusar, snödroppar och nyckelpigor och njöt av värmen från solen.
Idag ska vi ha kalas för min lillebror som fyller 18 på måndag! Temat på kalaset är Malmö Redhawks, så dekorationerna går i färgerna rött, vitt och svart. Jag har klippt och klistrat för att piffa till det hela lite! Tänkte visa bilder på pysslet någon annan dag.
 

Copyright 2016 ♡ Lila Pixlar - Linda Brandt